Deze nasi maakt mijn vriend graag. Heerlijk als hij kookt en ik even op de bank kan blijven zitten of intussen een ommetje kan maken met een leuke podcast!

Dit gerecht is super simpel (laat het hem niet horen, hij vindt het natuurlijk erg ingewikkeld… 😆) en staat in no time op tafel. 

🌱

Ingrediënten (voor 3 porties):

1 ui

2 tenen knoflook

1 winterwortel

2 stengels bleekselderij

2 bosuitjes

1 snackpaprika

Halve witte kool

150 gram volkoren rijst

2 theelepels sambal oelek (als je niet van pittig houdt halveren!)

2 eetlepels sojasaus of tamari (glutenvrij)

1/2 theelepel kurkumapoeder

1/2 theelepel komijnpoeder

1/4 theelepel laos

Verse zwarte peper

🌱

Bereiding:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat goed uitlekken en laat staan tot gebruik, met het deksel op de pan.

Snijd alle groenten in kleine stukjes. Begin met het aanfruiten van het uitje in een beetje water. Voeg de kruiden toe (kurkuma, komijn, laos, peper) en steeds een beetje water als het te droog wordt. Wanneer na 5-8 minuten de uien bruin gaan kleuren kun je de wortels toevoegen. Bak een minuut of 5 en voeg dan de rest van de groenten toe. Bak nog 5-10 minuten, afhankelijk van hoe gaar je de groenten wilt. Voor een knapperige bite bak je de groenten zo kort mogelijk mee. Voeg vervolgens de sambal, sojasaus en rijst toe. Proef of de nasi naar je smaak is, voeg evt nog wat zout toe.

Ik vind het lekker om de nasi nog af te maken met een handvol taugé en broccolikiemen. Soms voeg ik nog groene bladgroenten toe (als ik die tijdens de lunch niet heb gegeten), zoals spinazie of fijngesneden boerenkool. Serveer de nasi met gebakken kikkererwten (recept zal ik binnenkort posten!), crispy tofu blokjes (zie m’n buddha bowl recept) of een eetlepel pindakaas. Smakelijk! 💚

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord