Avondeten

Gezonde BBQ tempeh!

En toen was het ineens barbecue weer in september… Heerlijk, even nazomeren! En aangezien ik me vanochtend ineens realiseerde me dat ik mijn BBQ recepten nog nooit met jullie heb gedeeld is dit er de perfecte dag voor!

Dit gezonde gerecht maakte ik tijdens een BBQ ter ere van de reünie van mijn middelbare school eindexamenklas. Waarbij maar liefst 7 van de 28 deelnemers aan hadden gegeven graag vegan te willen eten! En de rest er ook voor open stond en best wilde proeven. Aan de reacties te horen een succes, dus de recepten deel ik graag.

Ik maakte onder andere deze gebakken tempeh met een mind blowing marinade, naast bloemkool steaks met een frisse kruidendressing, een salade van rucola en gegrilde perzik met een heerlijke balsamicodressing, een quinoasalade, aardappelsalade en een mango avocado salsa. Daarnaast hadden we een paar kant en klare vegan burgers, sla en rauwkost, volkoren broodjes en uiteraard een zelfgemaakte pindasaus!

De sticky barbecue tempeh maak je zo:

Ingrediënten (4p)

400 g tempeh

1 theelepel paprikapoeder

50 ml tamari

50 g tomatenpuree

2 eetlepels dadelstroop

1 eetlepel appelciderazijn

1 theelepel sambal

1/2 theelepel knoflookpoeder

1/2 theelepel uienpoeder

1/4 theelepel kurkumapoeder

Verse zwarte peper

Bereiding

Snijd de tempeh in plakken en smeer ze in met het paprikapoeder. Meng de overige ingrediënten tot een marinade. Bak de plakken tempeh aan 2 kanten aan op de BBQ, op middelhoog vuur. Smeer er daarna met een kwastje de marinade op. Blijf bakken, draaien en smeren gedurende ongeveer 20 minuten. Voila, amazing gebakken tempeh, waar zelfs de grootste vleesliefhebbers van smullen!

 

Volg je me al op Facebook of Instagram? Daar deel ik dagelijks tips over gezonde, plantaardige voeding, laat ik zien wat ik eet en hoe ik zelf een gezonde leefstijl inpas in mijn leven. Ook deel ik recepten en organiseer ik regelmatig mooie winacties met producten waar ik enthousiast over ben. Zie ik je daar?

Dit vind je misschien ook leuk