Welkom op mijn website! Hier deel ik mijn kennis over gezondheid, chronische ziektes en een gezonde leefstijl. Uit passie voor het onderwerp en ervaring met wat voor mij als chronische hartpatiënt werkt. Wat de afgelopen jaren heeft gewerkt voor mijn patiënten. En wat de wetenschap er over zegt.

Ik ben Valentine, arts voor integrale geneeskunde en leefstijl. Ik ben moeder van een prachtige zoon van 16 en woon in Badhoevedorp. Ik heb een passie voor meditatie, yoga, reizen, diepe gesprekken tijdens heerlijke plantaardige maaltijden, dansen en trampoline springen.

Ik ben geboren in Breda, heb geneeskunde gestudeerd in Leiden en tijdens mijn studie in Frankrijk en Canada gewoond. Na een carrière in de acute geneeskunde en anesthesie heb ik mij gespecialiseerd als bedrijfsarts. Ik ben tot voor kort 13 jaar werkzaam geweest voor de KLM, waarvan 10 jaar voor cabinebemanning. Mooi om iets te kunnen betekenen voor deze gepassioneerde mensen!

Ik ben altijd nieuwsgierig van aard geweest en houd er van om mijn kennis aan anderen over te dragen.

Toen ik 12 jaar geleden een hartziekte kreeg ben ik dan ook net zo nieuwsgierig op zoek gegaan naar hoe ik zelf grip kon krijgen op deze ziekte. Het aanpassen van mijn leefstijl bleek mijn klachten duidelijk te verminderen. Dit werd ook ondersteund door de wetenschappelijke literatuur, die ik inmiddels verslind op dit gebied! Ik heb er al veel patiënten mee kunnen helpen die al jaren chronische aandoeningen hadden, zoals overgewicht, darmontstekingen, diabetes, hoge bloeddruk en terugkerende depressies. Ook bij het ontstaan van kanker, gewrichtsaandoeningen en dementie blijkt leefstijl een belangrijke rol te spelen.

Doordat ik bij mezelf en anderen zo duidelijk het effect van leefstijl op de gezondheid zag, heb ik een paar jaar geleden de opleiding tot arts voor integrale geneeskunde en leefstijl gedaan. Daarnaast heb ik opleidingen gevolgd op het gebied van plantaardige voeding, een voedingspatroon dat niet alleen goed is voor het klimaat, maar ook nog eens erg goed voor de gezondheid! Bovendien ben ik orthomoleculair arts, wat een prachtige aanvulling is op mijn kennis van het menselijk lichaam, ziekte en gezondheid.

Kijk gerust rond op deze site, je vindt er achtergrondartikelen, recepten, interessante links en door mij opgenomen meditaties. Leuk als je me volgt op mijn social media kanalen, op Instagram of Facebook. En helemaal tof als je me via een van die kanalen een bericht stuurt als je iets hebt gehad aan een artikel, enthousiast bent over een recept, of als je door mij geïnspireerd bent geraakt om je leefstijl te veranderen.

Op naar een optimale gezondheid voor iedereen!