Welkom op mijn website! Hier deel ik mijn kennis over gezondheid, chronische ziektes en een gezonde leefstijl. Uit passie voor het onderwerp en ervaring met wat voor mij als chronische hartpatiënt werkt. Wat de afgelopen jaren heeft gewerkt voor mijn patiënten. En wat de wetenschap er over zegt.

Ik ben Valentine, arts voor integrale geneeskunde en leefstijl. Ik ben moeder van een soms heerlijk dwarse puberzoon van 14 en samen met Frank met wie ik een passie deel voor reizen, skiën, zeilen, wandelen en Netflix series bingen 😄

Ik ben geboren in Breda, heb geneeskunde gestudeerd in Leiden en tijdens mijn studie in Frankrijk en Canada gewoond. Na een carrière in de acute geneeskunde en anesthesie heb ik mij gespecialiseerd als bedrijfsarts. Ik ben 13 jaar werkzaam geweest voor de KLM, waarvan 10 jaar voor cabinebemanning. Mooi om iets te kunnen betekenen voor deze gepassioneerde mensen!

Ik ben altijd nieuwsgierig van aard geweest en houd er van om mijn kennis aan anderen over te dragen.

Toen ik 10 jaar geleden een hartziekte kreeg ben ik dan ook net zo nieuwsgierig op zoek gegaan naar hoe ik zelf grip kon krijgen op deze ziekte. Het aanpassen van mijn leefstijl bleek mijn klachten duidelijk te verminderen. Dit werd ook ondersteund door de wetenschappelijke literatuur, die ik inmiddels verslind op dit gebied! Ik heb er al veel patiënten mee kunnen helpen die al jaren chronische aandoeningen hadden, zoals overgewicht, darmontstekingen, diabetes, hoge bloeddruk, kanker en depressie.

Dit heeft er ook toe geleid dat ik destijds de opleiding tot arts voor integrale geneeskunde en leefstijl ben gaan doen. Daarnaast heb ik opleidingen gevolgd op het gebied van plantaardige voeding.

Ik word blij van dansen in de keuken, bordspelletjes doen, zwemmen in natuurwater en met een zomerjurkje in het zonnetje genieten van een goed boek. Waar word jij blij van?