Avondeten Lunch Tussendoortjes, desserts en snacks

Gezonde en super simpele minipizza’s!

Een nieuwe favoriet bij ons in huis, deze heel gemakkelijk te maken pizza’s. Je maakt ze met volkoren pita broodjes en kunt ze beleggen met toppings naar keuze. De standaard tomatensaus is natuurlijk heerlijk, maar probeer ook eens mijn variant met zelfgemaakte hummus, artisjok en citroenrasp? Of die met nectarine en basilicum?

Zo maak je ze:

Ingrediënten: (2p)

Volkoren pita broodjes (6-8 stuks)

Hummus

1 nectarine

Verse basilicum

Tomatensaus (de flessen tomatenpassata van Albert Heijn vind ik erg lekker en handig. Ik voeg daar vaak nog kruiden en wat peper aan toe, voor een heerlijke gekruide tomatensaus.)

Zoete punt paprika

Zwarte olijven zonder pit

Rode ui

Shiitake champignons

Potje artisjokken op water

Citroenrasp

Kruiden zoals gedroogde oregano en tijm

Naar wens kurkuma poeder en zwarte peper

Rucola

Kiemen

 

Bereiding:

Snijd de pita broodjes doormidden en leg ze met de buitenkant naar onder op een bakblik dat je hebt bekleed met bakpapier. Beleg ze met je favoriete toppings en schuif het blik dan 10 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden. Beleg de pizza’s voordat je ze opdient nog met rucola, extra basilicum en kiemen.

Varianten:

  • Hummus, nectarine partjes, gedroogde oregano en verse basilicum
  • Hummus, artisjok, citroenrasp, verse basilicum
  • Tomatensaus, paprika, zwarte olijven, gedroogde oregano
  • Tomatensaus, rode ui, gebakken shiitake champignons, gedroogde tijm

Volg je me al op Facebook of Instagram? Daar deel ik dagelijks tips over gezonde, plantaardige voeding, laat ik zien wat ik eet en hoe ik zelf een gezonde leefstijl inpas in mijn leven. Ook deel ik recepten en organiseer ik regelmatig mooie winacties met producten waar ik enthousiast over ben. Zie ik je daar?

Dit vind je misschien ook leuk