Lunch Ontbijt Recepten Tussendoortjes, desserts en snacks

Recept: gezonde vegan pannenkoekjes

Pancake time! 😍

In het weekend heb ik meestal zin om een wat uitgebreider ontbijt te maken, als afwisseling voor de door de weekse kom havermout. Deze pannenkoekjes zijn onbewerkt, plantaardig en heerlijk!

🌱

Ingrediënten

175 gram havermeel (havermout fijngemalen)

400 ml sojadrink zonder suiker

100 ml water

2 rijpe bananen

1 volle theelepel bakpoeder

kaneel

Bereiding

Pureer de bananen in een blender. Voeg de sojadrink en vervolgens het havermeel toe. Voeg water toe totdat je een mooi beslag hebt. Giet het mengsel in een kom en spatel er het bakpoeder en de kaneel door. Laat 10 minuten rusten. Laat een koekenpan warm worden. Giet met een soeplepel een hoopje beslag in de pan en zwenk de pan rond om het beslag mooi uit te laten lopen. Laat het op een laag vuur bakken totdat de bovenkant niet meer vloeibaar is. Keer de pannenkoek dan voorzichtig om met een spatel. Bak de andere kant totdat deze gaar is. 

Serveer de pannenkoekjes met vers fruit, noten, pitten en zaden. Smakelijk!

(Foto door Ria Peene)

Dit vind je misschien ook leuk