Deze plantaardige kaassaus is gezond, super gemakkelijk te maken en om je vingers bij af te likken!
🌱
Ingrediënten
🌱
100 gram rode linzen
240 ml plantaardige melk (haver- of soja-)
1 eetlepel maizena
2 eetlepels edelgistvlokken
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel kurkuma
1/2 theelepel knoflookpoeder
Verse zwarte peper
(Kruiden) zout naar smaak
Kneepje citroensap
🌱
Bereiding
🌱
Laat de linzen 5 minuten weken in warm water. Giet ze daarna af en kook ze 20 minuten.
Doe de linzen in de blender, met 60 ml plantaardige melk. Meng tot een papje. Voeg daarna de rest van de ingrediënten toe en blend opnieuw. Proef of je nog iets extra’s toe wilt voegen. Giet de saus over in een pannetje en kook hem nog een paar minuutjes zachtjes door (blijf roeren!) om hem in te laten dikken.
🌱
Heerlijk over taco’s, in quesadillas of een tosti. Of zoals op de foto, over een gegrilde zoete aardappel, met linzensaus en broccolikiemen. Smullen!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord