Avondeten Lunch Recepten

Recept: roerbakschotel met snijbiet en tofu

Deze “stir fry” draai je lekker snel in elkaar en is heerlijk voor het hele gezin! Snijbiet is momenteel in het seizoen en heel gemakkelijk om in je moestuin te hebben. Een bak op het balkon werkt ook! Snijbiet zit vol met antioxidanten en is een goede bron van oa vitamine K. Je hoeft snijbiet maar kort mee te koken.

Ingrediënten (voor 3 personen):

2 uien, gesnipperd

3 tenen knoflook, fijngesneden

200 gram witte champignons, in kleine stukjes gesneden

1 rode paprika, in blokjes gesneden

200 gram snijbiet, in repen gesneden

150 gram zilvervliesrijst

250 gram tofu, in blokjes

1 theelepel kurkumapoeder

Verse zware peper

1 theelepel komijnpoeder

4 eetlepels sojasaus of tamari

2 theelepels sambal oelek

Bereiding:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat staan met deksel op de pan. Fruit de uien aan in een beetje water, met de kruiden (kurkuma, peper, komijn). Voeg, wanneer ze lichtbruin geworden zijn, de champignons toe en zet het vuur hoger, zodat het vocht uit de champignons verdampt. Voeg daarna de paprikastukjes, knoflook en tofublokjes toe en bak een paar minuten. Voeg dan de overige ingrediënten toe en roer eea nog een minuutje door. Serveer met wat broccolikiemen of tauge. 

Als je geen snijbiet in de tuin hebt en het niet kunt krijgen bij de groenteboer (het is maar kort houdbaar na het oogsten, daarom zie je het niet veel in de winkels) kun je de snijbiet ook vervangen door 2 flinke handen spinazie.

Eet smakelijk! 

Dit vind je misschien ook leuk