Avondeten Lunch

Recept: zomerse spinaziesalade met sinaasappeldressing

In de zomer eet ik graag wat frissere gerechten zoals salades. Daar kun je lekker mee variëren, een mooie manier om veel verschillende soorten planten te eten. Minimaal 30 verschillende planten eten blijkt namelijk goed te zijn voor je weerstand.

Deze salade is al jaren één van mijn favorieten, vooral door de heerlijke combinatie van munt en sinaasappel.

Ingrediënten (2 personen):

200 gram spinazie

20 gram rucola

Klein handje gescheurde muntblaadjes

Halve knol venkel, in repen

100 gram sojabonen

2 (biologische) sinaasappels

100 gram silken tofu

1/4 theelepel kaneel

1/4 theelepel zout

1 zachte dadel of 1 theelepel dadelstroop

Verse zwarte peper

Bereiding:

Schik op een schaal de spinazie, rucola, munt, venkel en sojabonen. Pers sap van een halve sinaasappel en rasp de schil. Snijd de rest in schijven. Leg de sinaasappelschijven op de salade. Maak met een staafmixer een dressing van de silken tofu, het sap en de rasp van de halve sinaasappel, kaneel, zout, peper en de dadel. Serveer de dressing bij de salade.

Eet hier vers volkoren brood bij en je hebt een heerlijke maaltijdsalade!

Volg je me al op Facebook of Instagram? Daar deel ik dagelijks tips over gezonde, plantaardige voeding, laat ik zien wat ik eet en hoe ik zelf een gezonde leefstijl inpas in mijn leven. Ook deel ik recepten en organiseer ik regelmatig mooie winacties met producten waar ik enthousiast over ben. Zie ik je daar?

Dit vind je misschien ook leuk