Avondeten Lunch

Zomerse bulgursalade met kikkererwten, mango en avocado

In de zomer vind ik het heerlijk om lichtere gerechten te eten. Deze salade kun je lauwwarm of koud eten. Hij is ook zeer geschikt voor een picknick of potluck. Zo nam ik hem deze week mee naar een vrouwencirkel avond, die we begonnen met een vega potluck. Dat was smullen! Uiteraard is deze salade volledig vegan en gezond.

Ingrediënten (4-6 personen)

200 gram bulgur

2 bosuitjes

1 mango

1 avocado

2 tomaten

1 komkommer

Sap van 1 citroen

Klein handje basilicumblaadjes

Klein handje muntblaadjes

240 gram gekookte kikkererwten (of uit blik, goed gespoeld)

1 theelepel knoflookpoeder

1 theelepel kurkumapoeder

Verse zwarte peper

Zout naar smaak

Bereiding

Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen totdat hij lauw is. Schil intussen de mango en de avocado en snijd in stukjes, net als de tomaten en de komkommer. Snijd de bosuien in ringetjes en scheur de muntblaadjes en basilicumblaadjes in stukken. Voeg alle ingrediënten samen en schep goed door. Enjoy!

Volg je me al op Facebook of Instagram? Daar deel ik dagelijks tips over gezonde, plantaardige voeding, laat ik zien wat ik eet en hoe ik zelf een gezonde leefstijl inpas in mijn leven. Ook deel ik recepten en organiseer ik regelmatig mooie winacties met producten waar ik enthousiast over ben. Zie ik je daar?

Dit vind je misschien ook leuk