Avondeten Lunch

Easy chili sin carne!

Chili kan ik altijd wel eten, maar vind ik net wat lekkerder wanneer het weer kouder wordt. Voor mij is het echt een herfstgerecht, dat in deze tijd elke week wel een keer op tafel staat. Zo maak je een gezonde chili, uiteraard sin carne:

Ingrediënten (voor 2-3 personen)

2 uien

2 tenen knoflook

150 gram champignons 

1 rode paprika

1,5 theelepel chilipoeder

1 theelepel komijnpoeder

1 theelepel kurkuma

1,5 theelepel oregano

100 gram tomatenpuree

1 pot kidneybonen van 240 gram

1 pot zwarte bonen of zwarte oog bonen van 240 gram

water (ongeveer 2 dl)

1/2 theelepel zout

Verse zwarte peper.

Bereiding

Snipper de uien. Fruit ze aan in een beetje water totdat ze bruin beginnen te kleuren. Snijd intussen de champignons en rode paprika in blokjes. Voeg die toe, samen met de kruiden. Bak totdat het vocht uit de champignons is verdampt en de groenten wat knapperig worden. Voeg dan de tomatenpuree, de knoflook (die je in het begin fijn hebt gesneden en even hebt laten liggen, zodat de gezonde stoffen vrijkomen!), de bonen, het zout en wat water toe. Laat ongeveer 15 minuten stoven op laag vuur. Voeg steeds wat water toe als het te droog wordt. Maak af met verse zwarte peper. Serveer met zilvervliesrijst of volkoren bulgur, kiemen en bijvoorbeeld een tomatensalade. Ook lekker met schijfjes avocado of zelfgemaakte guacamole! Eet smakelijk!

Volg je me al op Facebook of Instagram? Daar deel ik dagelijks tips over gezonde, plantaardige voeding, laat ik zien wat ik eet en hoe ik zelf een gezonde leefstijl inpas in mijn leven. Ook deel ik recepten en organiseer ik regelmatig mooie winacties met producten waar ik enthousiast over ben. Zie ik je daar?

Dit vind je misschien ook leuk