Avondeten Lunch Soepen

Heerlijke vegan erwtensoep

Wat een herfstweer is het ineens! Al mis ik de zomer, ik kan me ook verheugen op de dingen die typisch zijn voor de herfst, zoals lange wandelingen maken door kleurrijke bossen, kastanjes rapen en poffen (of er kastanjesoep van maken, ook heerlijk!), onder een dekentje op de bank kruipen, kaarsjes aan en een goed boek lezen of een mooie film kijken. Weer meer naar binnen, contact met mijn dierbaren en met mezelf.

Daarbij hoort ook verwarmend voedsel, en deze erwtensoep past daar helemaal in! Erwtensoep is super easy zelf te maken. Het kost wel wat tijd, maar dat is absoluut de moeite waard. Zo veel smakelijker dan uit een blik of zak! Deze soep is uiteraard geheel plantaardig en gezond, zoals jullie van mij gewend zijn!

Ingrediënten

500 gram spliterwten

1 laurierblaadje

1,7 liter kokend water met 1 bouillonblokje

1 prei

250 gram knolselderij

2 winterwortels

1 eetlepel misopasta

2 tenen knoflook

Handvol verse selderij

1 theelepel kurkuma

Verse zwarte peper

Bereiding

Was de erwten en kook ze 45 minuten in het water, met het bouillonblokje en het laurierblad. Snijd alle groenten in kleine blokjes en voeg die na 45 minuten toe, samen met de knoflook en kruiden. Laat dan nog 45 minuten koken. Los de misopasta op in een beetje heet water. Voeg toe en roer goed door. Als je houdt van een beetje pit kun je er nog verse of gedroogde chilipeper aan toevoegen. Ik vind het ook lekker om er crispy tempé blokjes over te strooien en nog wat extra selderijblad. Eet smakelijk!

 

Volg je me al op Facebook of Instagram? Daar deel ik dagelijks tips over gezonde, plantaardige voeding, laat ik zien wat ik eet en hoe ik zelf een gezonde leefstijl inpas in mijn leven. Ook deel ik recepten en organiseer ik regelmatig mooie winacties met producten waar ik enthousiast over ben. Zie ik je daar?

Dit vind je misschien ook leuk