Ik vind pasta met marinarasaus heerlijk, maar vond het vroeger altijd te veel werk om deze tomatensaus te maken. Deze versie is snel klaar, volledig plantaardig en gezond, en ook nog om je vingers bij af te likken! Je kunt hem gebruiken voor over pasta, maar ook over een (zoete) aardappel in de schil, of gegrilde groenten is hij heerlijk.

Ingrediënten (voor 4 porties)

1 blik gepelde tomaten
1 theelepel gedroogde oregano
1/2 theelepel gedroogde tijm
1/2 theelepel gedroogde rozemarijn
1/4 theelepel chilivlokken
1/2 theelepel knoflookpoeder
1/4 theelepel kurkumapoeder
Verse zwarte peper
1 dadel (als hij hard is kun je hem even laten weken in wat warm water)
2 eetlepels edelgist vlokken
1 theelepel misopasta

Bereiding

Doe alle ingrediënten in een blender en mix alles tot een saus. Even opwarmen en over je gekookte pasta gieten. Klaar! Ik bak vaak nog even een uitje en wat groenten die ik nog heb liggen (champignons, courgette of paprika zijn lekker bij deze saus) en roer die er door, of stoom wat broccoli die we er los bij eten. Je kunt de pasta eventueel bestrooien met wat pompoenpitten of geroosterde kikkererwten.

Heb jij ook zo behoefte aan simpele gerechten, die snel op tafel staan en toch lekker zijn?

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord