Deze pudding is super simpel te maken en echt een feestje om op te eten! Je kunt hem als dessert eten, maar ook als tussendoortje, of zelfs als ontbijt is hij heerlijk! Hij bevat lekker veel vezels door de zoete aardappel en je draait hem zo in elkaar als je, zoals ik, altijd gebakken zoete aardappels in de koelkast hebt. Ook lekker als je ’s avonds ineens trek hebt, in plaats van die reep chocolade…

Ingrediënten (2-3 personen)

4 kleine zoete aardappels (ongeveer 400 gram)

1 rijpe banaan

1/4 theelepel koekkruiden

1/4 theelepel kaneel

Plantaardige melk

1 (zachte) medjool dadel zinder pit

Bereiding

Was de zoete aardappelen en prik de schil rondom in met een scherp mesje. Rooster ze in zijn geheel in de airfryer (20 minuten op 180 graden), of in de oven (45 minuten op 200 graden). Prik er even in om te zien of ze van binnen goed zacht zijn. Laat ze afkoelen, snijd ze vervolgens in de lengte door en lepel ze uit. 

Doe het zachte deel van de zoete aardappel in een blender, samen met de banaan, de dadel en de koekkruiden. Blend dit tot een mousse met behulp van de plantaardige melk. Voeg steeds een klein scheutje toe om er een gladde pudding van te maken. Mengen mbv een staafmixer werkt ook.

Serveer met vers fruit. Enjoy!

Dit vind je misschien ook leuk