Ontbijt Tussendoortjes, desserts en snacks

Vegan smoothie bowl met cacao en rode biet

Ik ben de laatste tijd dol op de combi van rode biet en cacao. Rode biet is erg gezond, het bevat veel nitraat, wat goed is voor je bloedvaten. Ook kan het helpen bij je performance als je gaat sporten. Deze bowl is snel te maken en heerlijk met verschillende toppings. Eet een bowl langzaam, met een lepel, en kauw goed, zodat er spijsverteringsenzymen vrijkomen en je maag een seintje krijgt dat er eten binnen komt. Goed voor de vertering en de verzadiging.

Ingrediënten (2 pers)

10 eetlepels boekweitkorrels

2 eetlepels gojibessen

1 banaan

2 eetlepels chiazaden (@koro_nl)

1/2 theelepel kaneel

1 gekookte biet

1 eetlepel cacaopoeder (evt meer naar smaak)

Zo nodig een scheutje sojamelk

Bereiding

Laat de boekweit een nacht weken samen met de gojibessen. Giet de volgende ochtend af, spoel en doe in een blender, met de overige ingrediënten. Blend tot de gewenste consistentie. Giet in 2 kommen en garneer met de toppings die je lekker vindt, zoals vers fruit, havervlokken, noten en zaden. Enjoy!

Wil je weten of smoothies en sappen gezond zijn, lees dan mijn eerdere artikel er over.

Volg je me al op Instagram of Facebook? Daar deel ik dagelijks tips over een gezonde leefstijl en ik laat je zien hoe ik die zelf toepas. Ook deel ik mijn favoriete producten en recepten met je, en houd ik regelmatig mooie winacties. Leuk als je me volgt!

Dit vind je misschien ook leuk