Van de laatste lekker zoete aardbeien van de koude grond maakte ik vorige week weer eens deze chiajam. Snel klaar en zonder toegevoegde suikers. Heerlijk op een verse volkoren boterham, bij bananenbrood, op de pannenkoeken of over zelfgemaakt ijs!
Ingrediënten
150 gram aardbeien, gewassen, kroontjes verwijderd en in vieren gesneden
2 eetlepels citroensap
2 volle eetlepels chiazaad
evt 1/2 eetlepel dadelstroop (als je lekker zoete aardbeien gebruikt niet nodig)
Bereiding
Doe alle ingrediënten in de pan en kook gedurende 5 minuten. Stamp de aardbeien plat mbv een aardappelstamper of een vork. Laat afkoelen en giet in een afsluitbaar potje.
Deze jam is 3 dagen houdbaar in de koelkast. Je kunt hem ook invriezen, dan blijft hij 3 maanden goed.
Je kunt deze jam ook maken door de aardbeien te vervangen door ander fruit dat in het seizoen is, bijvoorbeeld door frambozen of blauwe bessen.
Houd jij ook zo van zelfgemaakte jam?