Avondeten Recepten

Basisrecept voor een heerlijke curry

Restjes curry!

Eens in de week maak ik een gerecht van de leftovers in mijn koelkast en meestal wordt dat curry. Super simpel te maken als je ervoor zorgt dat je altijd een gezonde currypasta in huis hebt, blikken of potten gepelde tomaten, kikkererwten, kokosmelk en wat basis kruiden.
🌱
Fruit een uitje aan in wat water, en laat in zo’n 8 minuten glazig worden. Voeg dan de fijngesneden groenten die je over hebt toe. In dit geval was dat bij ons winterwortel (3 stuks), aardappel (6 middelgrote) en bleekselderij (3 stengels). Weer een minuut of 10 bakken, steeds een beetje water toevoegen om aanbakken te voorkomen. Voeg dan 2 fijngesneden tenen knoflook toe (eerst 10 minuten laten rusten na het snijden, om optimaal gebruik te kunnen maken van de gezonde stoffen), een theelepel curry pasta (ik gebruik die van Mae Ploy), een blik gepelde tomaten of tomatenstukjes, een klein pakje of blikje kokosmelk en kruiden naar smaak. Ik houd van kurkuma (kwart theelepel), komijnpoeder (halve theelepel) en verse zwarte peper. Voeg zout toe naar smaak, of gebruik een half groentenbouillonblokje. Laat dit op laag vuur pruttelen totdat eea gaar is. Voeg 5 minuten voor het einde de kikkererwten toe (goed afspoelen). Ik houd er ook van om een groene bladgroente toe te voegen. Ik heb altijd een zak gesneden boerenkool in de vriezer en voeg daarvan een flinke handvol toe.
🌱
Voila, restjes gebruikt en een heerlijke, makkelijke maaltijd! Serveer met een gezond graan, in dit geval was dat bij ons gierst. Smakelijk!
🌱

Dit vind je misschien ook leuk