Dit heerlijke bananenbrood is super easy te maken. Het is volledig plantaardig en bevat geen suiker of olie.

🌱

Ingrediënten

3 rijpe bananen

300 gram ongezoete appelmoes

1 eetlepel appelciderazijn

150 gram havermeel (havervlokken fijn malen), of volkorenmeel

30 gram fijngemalen lijnzaad

1 theelepel baksoda

1 theelepel bakpoeder

1 theelepel kaneel

Snuf zout

🌱

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Doe de bananen met de appelmoes en de appelciderazijn in een blender en blend tot een papje. Je kunt de bananen ook  tot moes prakken met een vork of pureestamper en daarna appelmoes en azijn toevoegen.

Meng in een aparte kom havermeel, lijnzaad, baksoda, bakpoeder, kaneel en zout. Voeg er de vruchtenpuree aan toe en meng licht. Doe het mengsel in een cakevorm die je hebt bekleed met bakpapier en zet deze 45 minuten in de oven. Laat het bananenbrood helemaal afkoelen nadat je het uit de oven hebt gehaald (I know, moeilijk! 😀, maar dan blijft het niet aan het papier plakken) en snijd het dan in plakken. Smakelijk!

🌱

Je kunt dit brood eten als ontbijt of tussendoortje. Het blijft wel een week goed in de koelkast, mits je het goed luchtdicht verpakt. Ik vries meestal een paar plakken in, voor een snel en gezond tussendoortje, bijvoorbeeld tijdens een lange wandeling.

🌱

Ben jij ook zo dol op bananenbrood?

Dit vind je misschien ook leuk