Deze tortilla’s zijn gemakkelijk te maken en super gezond. Linzen bevatten weinig verzadigd vet en veel vezels, en zijn een goede bron van eiwitten, vitaminen en mineralen. 

🌱

Ingrediënten (voor 4 tortilla’s)

100 gram rode linzen, goed gewassen

250 ml water

Zout, verse zwarte peper

1/2 theelepel kurkuma

🌱

Bereiding

Doe de linzen in een kom. Voeg het water toe aan de linzen en laat dit mengsel minimaal 3 uur staan. Ik laat het vaak een nacht staan in de koelkast. Doe het vervolgens in de blender en voeg zout, peper en kurkuma toe. Blend tot een glad beslag.

🌱

Laat een koekenpan heet worden en giet vervolgens een soeplepel van het mengsel in de pan. Zwenk de pan rond om het mengsel te verdelen, net als een pannenkoek. Zorg er voor dat de bovenkant gestold is voordat je de tortilla voorzichtig omdraait. Doe hetzelfde met de rest van het beslag.

🌱

Eet de tortilla’s hartig als lunch of avondeten, met een bonenmengsel, of bv gebakken champignons. Ik eet ze ook wel eens als ontbijt, met een beetje pindakaas, fruit en chiazaad. Heerlijk! En super verzadigend.

🌱

Als variatie kun je nog extra kruiden toevoegen aan het beslag, zoals tijm met orgegano en rozemarijn, of komijnpoeder met korianderpoeder, chilipoeder en gemberpoeder. Koekkruiden zijn ook heerlijk om toe te voegen, voor een zoete versie.

🌱

Ga jij deze tortilla’s proberen? Smakelijk! 💚

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord