Deze spaghetti met heerlijke linzensaus maak ik regelmatig. Ook een hit bij vleesliefhebbers, door de bite van de linzen en de lekker hartige smaken!
🌱
Ingrediënten:
1 grote ui, of 2 kleinere, fijngesneden
1 paprika, in kleine stukjes gesneden
4 tenen knoflook, zeer fijn gesneden
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel paprikapoeder
1 eetlepel kurkuma
Versgemalen peper
Bouillonblokje
500 gram bruine linzen, gespoeld en 10 minuten gekookt (of linzen uit blik of pot)
Blik gepelde tomaten
Volkoren spaghetti
🌱
Bereiding:
Fruit de ui aan in wat water of bouillon. Voeg na een paar minuten de paprika en de kruiden toe. Laat nog een paar minuten smoren en voeg dan de rest van de ingrediënten toe. Laat nog 10 minuten stoven, afhankelijk van de kooktijd van de linzen. Zout eventueel naar smaak. Kook de volkoren spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
🌱
Als je last hebt van je darmen bij het eten van linzen of bonen kan het helpen om een strip kombu zeewier (verkrijgbaar bij Ekoplaza of de toko) mee te laten koken. Ik doe het sowieso altijd, om wat meer jodium binnen te krijgen.
🌱
Deze saus is ook heerlijk over rijst, met tortilla’s, of een gebakken zoete aardappel.
🌱
Eet smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord