Recepten Soepen

Recept: heerlijk verwarmende rode linzensoep

Deze linzensoep komt bij ons bijna wekelijks op tafel. Linzen zijn een goede bron van plantaardige eiwitten en vaak beter te verdragen door de darmen dan bonen. Deze gevulde soep is ook nog eens erg lekker! 

Ingrediënten voor een grote pan soep, ongeveer 6-8 porties:

2 uien fijngesneden

3 winterwortels in kleine blokjes

3 stengels bleekselderij in kleine blokjes

1 rode peper fijngesneden, of 1 eetlepel gemalen gedroogde pepervlokken

4 tenen knoflook, fijngesneden 

verse geraspte gember, een stuk van ongeveer 3 cm

300 gram rode linzen

1 eetlepel misopasta

1 theelepel kurkumapoeder

verse zwarte peper

2 liter kokend water

halve stronk paksoi, fijngesneden

een grote handvol cherrytomaten, gehalveerd

eventueel zout naar smaak

Bereiding 

Fruit de uien aan in een beetje water (beginnen met 1 eetlepel, je moet er even bij blijven en steeds een klein beetje vocht toevoegen, zodat ze niet aanbranden, maar wel licht bruin worden). Duurt 5-10 minuten. Voeg de wortels en bleekselderij toe. Smoor dit zo’n 5 minuten.

Voeg de rode peper of gedroogde pepervlokken toe, de tenen knoflook (die je tegelijkertijd met de uien gesneden hebt en minimaal 10 minuten hebt laten liggen om de enzymen optimaal vrij te laten komen), de verse gember, linzen, misopasta, kurkumapoeder, verse peper en het kokend water. Laat de soep op zacht vuur doorkoken. Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd van de linzen (check de verpakking voor hoe lang ze moeten koken, meestal 15 tot 20 minuten) de paksoi en de cherrytomaten toe en laat deze nog 5 minuten meekoken.

Eet deze heerlijke linzensoep als avondeten, met een snee geroosterd volkorenbrood of volkoren crackers met hummus. Overgebleven soep eten wij vaak nog een paar dagen als lunch, of vriezen we in, voor een snelle maaltijd als we weinig tijd hebben. Smakelijk! 💚

Dit vind je misschien ook leuk