Soepen

Ontstekingsremmende groene soep

Deze soep is echt een favoriet bij ons thuis. Een van de weinige soepjes die mijn zoon al van kleins af aan eet. Omdat hij zo groen is door de spinazie die er in gaat noemen wij hem thuis simpelweg “groene soep”. Je kunt hem warm eten, maar ook prima koud. Heerlijk bij warm weer! Rozemarijn bevat veel antioxidanten en heeft een ontstekingsremmende werking. Een prachtig kruid om regelmatig toe te voegen aan je gerechten.

Ingrediënten (voor 4 personen)

2 uien, gesnipperd

2 tenen knoflook, fijngesneden

1/4 theelepel zout

1/4 theelepel rozemarijn

1/2 theelepel kurkuma

2 courgettes

Ongeveer 1,5 liter gekookt water

Handvol fijngesneden peterselie 

200 gram verse spinazie

1 eetlepel misopasta

Zwarte peper

Citroensap 

Bereiding

Fruit de uien aan in wat water, samen met het zout, de rozemarijn en de kurkuma. Voeg als het te droog wordt steeds een beetje water toe, totdat de uien glazig worden, na 5-8 minuten.

Snijd de courgettes in blokjes en voeg ze toe, samen met de knoflook, die je al gesneden had en die je 10 minuten hebt laten liggen na het snijden. Dan komen namelijk de goede stoffen uit de knoflook vrij! Bak een paar minuten en voeg dan net zo veel gekookt water toe dat de courgettes ruim onder water staan (ongeveer anderhalve liter). Breng aan de kook. Kook 10 minuten. Voeg de peterselie en de spinazie toe en verwarm nog een minuutje door. Giet alles in een blender (soms moet het in 2x, afhankelijk van de grootte van je blender), samen met de misopasta, en pureer tot een gladde soep. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper, eventueel nog wat zout, en een kneepje citroensap. Eet smakelijk!

Volg je me al op Facebook of Instagram? Daar deel ik dagelijks tips over gezonde, plantaardige voeding, laat ik zien wat ik eet en hoe ik zelf een gezonde leefstijl inpas in mijn leven. Ook deel ik recepten en organiseer ik regelmatig mooie winacties met producten waar ik enthousiast over ben. Zie ik je daar?

Dit vind je misschien ook leuk