Soepen

Romige vegan maïssoep

Wist je dat ik echt een soepliefhebber ben? Ik heb altijd wel een soep staan, waarvan ik voorafgaand aan m’n lunch en diner een kop eet. Een mooie manier om veel verschillende groenten binnen te krijgen. Bovendien laat onderzoek zien dat je door die kop soep voor de maaltijd beduidend minder calorieën binnen krijgt tijdens die maaltijd. Win win dus!

Naast die kop soep vooraf houd ik ook van maaltijdsoepen. Laatst toonde ik deze heerlijke maïssoep in m’n stories op Instagram en aangezien mijn volgers massaal om het recept vroegen deel ik dat bij deze!

Ingrediënten

100 gram cashewnoten

2 uien, gesnipperd

3 tenen knoflook, fijngesneden

400 gram aardappelen, geschild en in blokjes

1 grote winterwortel, in stukjes

1 stengel bleekselderij, in stukjes

1 rode paprika, in stukjes

1 theelepel tijm

1 theelepel kurkuma

Verse zwarte peper

1 liter groentebouillon 

2 blikken maïs (à 285 gram)

Bosui 

Bereiding

Week de cashews minimaal 4 uur in koud water.

Fruit de uien een paar minuten aan in wat water. Voeg wanneer ze glazig worden de overige groenten, de kruiden en de knoflook toe en bak even mee. Voeg dan de bouillon toe en laat 15 minuten koken.

Maak intussen cashewcrème door de cashews te wassen en in de blender te vermalen met 125 ml water.

Stamp een deel van de aardappelen fijn en voeg vervolgens de maïs, de cashewcrème en de zwarte peper toe. Kook nog 5 minuten.

Dien op met de fijngesneden bosui.

Eet smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk