Soepen

Heerlijke zomerse gazpacho

Er komen deze week nog een paar mooie dagen aan, zo begin september. Heerlijk vind ik het dan om het zomergevoel vast te houden met echt zomerse gerechten, zoals deze gazpacho.

Zoals jullie weten houd ik van simpele gerechten die zo op tafel staan en deze gazpacho valt zeker in die categorie! Lekker als voorgerecht, of als bijgerecht bij een uitgebreide lunch. Je kunt hem ook prima meenemen voor een laatste picknick. Giet hem dan in een fles en neem mee in een koeltas. Genieten!

Ingrediënten (4 personen)

1 rode ui

2 tenen knoflook

300 gram komkommer

1 fles tomaten passata (690 gram)

1/2 theelepel kurkuma

2 eetlepels edelgistvlokken

1/2 theelepel Spaanse peper

1 theelepel oregano

2 theelepels misopasta

400 ml water

Verse zwarte peper

Bereiding

Meng alle ingrediënten in een krachtige blender. That’s it! Voeg zo nodig nog wat zout toe naar smaak. Serveer de gazpacho met blokjes komkommer en tomaat, en verse peterselie.

Volg je me al op Facebook of Instagram? Daar deel ik dagelijks tips over gezonde, plantaardige voeding, laat ik zien wat ik eet en hoe ik zelf een gezonde leefstijl inpas in mijn leven. Ook deel ik recepten en organiseer ik regelmatig mooie winacties met producten waar ik enthousiast over ben. Zie ik je daar?

Dit vind je misschien ook leuk