Avondeten

Gezonde plantaardige kaasfondue!

Kaasfondue vond ik altijd een feestelijk gerecht voor rond de feestdagen. Het enige nadeel was wel dat ik na het eten van kaasfondue altijd zo’n naar vol gevoel had, en vaak zelfs urenlang buikpijn.

Sinds ik plantaardig eet gebruik ik natuurlijk geen kaas meer, dus kaasfondue was uitgesloten, dacht ik. Totdat ik vorig jaar ontdekte dat je prima een plantaardige kaasfondue kunt maken, met aardappelen, kikkererwten en cashewnoten. Allemaal gezonde ingrediënten, die ook nog eens goed zijn voor het klimaat en de dieren. En het mooiste is: geen buikpijn daarna!! Sindsdien ben ik fan en maak ik in de winter af en toe deze heerlijke “kazige” fondue.

Ingrediënten (voor 4-6 personen)

400 gram geschilde aardappelen

1 blik kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld

120 gram cashewnoten

4 tenen knoflook, fijngesneden

400 ml bouillon

400 ml plantaardige melk

8 eetlepels edelgistvlokken

5 eetlepels maiszetmeel (maizena)

1,5 eetlepel misopasta

1 eetlepel franse mosterd

3 eetlepels sojasaus

0,5 eetlepel (kruiden)zout

1 theelepel kurkumapoeder

Verse zwarte peper

Bereiding

Kook de aardappelen, kikkererwten en cashewnoten samen in ruim water gedurende 20 minuten. Giet af en doe in de blender, samen met de overige ingrediënten. Blend tot een saus. Warm deze even door in een pannetje op medium vuur. Door de maizena zal de saus in gaan dikken. Mocht de fondue te dun zijn kun je er nog een eetlepel maizena aan toevoegen (oplossen in een klein beetje warm water). Is de fondue te dik naar je smaak, voeg dan wat water toe. Giet in een fonduepan en serveer met warm volkoren stokbrood, rauwkost en fruit. Enjoy!

Volg je me al op Facebook of Instagram? Daar deel ik dagelijks tips over gezonde, plantaardige voeding, laat ik zien wat ik eet en hoe ik zelf een gezonde leefstijl inpas in mijn leven. Ook deel ik recepten en organiseer ik regelmatig mooie winacties met producten waar ik enthousiast over ben. Zie ik je daar?

Dit vind je misschien ook leuk