Avondeten Recepten

Recept: romige pilaf van parelgerst

Romige pilaf van parelgerst met zoete aardappel en boerenkool.
๐ŸŒฑ
Met de aanhoudende koude vind ik het heerlijk om nog even mijn favoriete wintergerechten te maken en deze romige pilaf deel ik graag met jullie. Het is echt een feestje voor je tong! ๐Ÿ˜Š
๐ŸŒฑ
Ingredienten
2 uien, gesnipperd
300 gram parelgerst (bij de grotere supermarkten zoals AH verkrijgbaar, anders bij Ekoplaza)
2 rijpe tomaten in blokjes, klein gesneden
+/- 750 ml water
1 groentebouillonblokje
2 tenen knoflook, fijn gesneden
350 gram zoete aardappel, in kleine blokjes gesneden
flinke hand verse boerenkool
1 eetlepel verse basilicum, fijn gesneden
sap en rasp van een halve biologische citroen
peper en zout naar smaak
1/2 theelepel kurkuma
๐ŸŒฑ
Bereiding
Fruit de uien 5 minuten aan in een klein beetje water of bouillon (per eetlepel toevoegen, even bijblijven). Voeg de parelgerst toe en smoor nog 5 minuten. Voeg vervolgens de tomaten toe, 500 ml van het water, het bouillonblokje, peper en kurkuma en de knoflook. Laat dit 20 minuten op zacht vuur smoren. Voeg dan de zoete aardappelblokjes toe en laat nog 20-30 minuten pruttelen, totdat je proeft dat de parelgerst en zoete aardappel gaar zijn. Voeg beetje bij beetje meer water toe, steeds wanneer het te droog wordt. Net als bij risotto. Voeg de laatste 10 minuten de boerenkool toe en als alles gaar is de basilicum en citroen. Serveer op een bedje van verse spinazie of rucola en maak af met een toefje kiemen. Je kunt er ook nog geroosterde pompoenpitten over doen. Eet smakelijk!
๐ŸŒฑ
Houden jullie ook zo van stoofpotjes in de winter?

Dit vind je misschien ook leuk