Avondeten Lunch

Verfrissende vegan venkel-sinaasappel salade

Laatst deelde ik het recept voor een Italiaanse farinata, de kikkererwten pannenkoek die ik had ontdekt toen ik aan het hiken was in Cinque Terre, en die ik in de oven schoof toen m’n maandelijkse eetclub dames bij me kwamen eten. Ik maakte er toen een Italiaanse avond van, met caponata, bruschetta, zelfgemaakte mini pizza’s en deze heerlijke frisse salade met venkel en sinaasappel. De dressing had ik al eerder eens bedacht voor een spinazie salade. Hij heeft de perfecte verhouding tussen zoet en zuur, is heel gemakkelijk te maken en uiteraard ook nog eens gezond!

Ingrediënten

2 stronken venkel

3 sinaasappels

90 gram granaatappelpitjes

2 eetlepels pijnboompitjes

Dressing

Sap van een halve sinaasappel

1 eetlepel dadelstroop

1 theelepel dijon mosterd

1/2 theelepel (kruiden)zout

1/2 theelepel knoflookpoeder

1/2 theelepel kaneel

1/2 theelepel paprikapoeder 

Verse zwarte peper

3 eetlepels ongezoete sojayoghurt

Bereiding

Snijd de venkel in plakken, houdt het groen apart. Schil de sinaasappels en snijd ze in parten. Rooster de pijnboompitjes even in een koekenpan zonder olie. Maak de dressing door alle ingrediënten te combineren en te mengen mbv een staafmixer. Leg de venkel plakken op een bord en verspreid de sinaasappel parten, granaatappelpitjes en pijnboompitjes er over. Besprenkel met de dressing (en serveer de rest van de dressing ernaast) en het venkelgroen. Eet smakelijk!

Volg je me al op Facebook of Instagram? Daar deel ik dagelijks tips over gezonde, plantaardige voeding, laat ik zien wat ik eet en hoe ik zelf een gezonde leefstijl inpas in mijn leven. Ook deel ik recepten en organiseer ik regelmatig mooie winacties met producten waar ik enthousiast over ben. Zie ik je daar?

 

Dit vind je misschien ook leuk