Avondeten Lunch

Zuurkoolsalade met tomaat en avocado

Rauwe zuurkool is een gefermenteerd product en erg goed voor je microbioom. De verzameling van schimmels, bacteriën en virussen, die zich onder andere in je darmen bevindt. Het microbioom wordt in verband gebracht met steeds meer (chronische) aandoeningen en het is dan ook belangrijk om goed voor je microbioom te zorgen.

Meestal eet ik zuurkool gewoon rauw, zonder toevoegingen, maar soms heb ik zin om hem een beetje te pimpen. Daar ontstond laatst deze salade uit, met ingrediënten die ik toevallig in huis had.

Eet deze salade als bijgerecht, of als voorafje. Je darmen zullen je dankbaar zijn!

Ingrediënten (bijgerecht voor 4 personen)

250 gram rauwe zuurkool (koop ik graag bij Ekoplaza)

3 trostomaten

1 avocado

Verse zwarte peper

Handje Kalamata olijven, ontpit 

Bereiding

Schil en ontpit de avocado. Snijd hem, net als de tomaten, in kleine stukjes. Meng alle ingrediënten en bestrooi ruim met zwarte peper. Enjoy!

Wat doe jij voor een goede darmgezondheid? Gebruik jij regelmatig gefermenteerde voeding, zoals tempeh, miso, zuurkool, kefir of kombucha?

Volg je me al op Facebook of Instagram? Daar deel ik dagelijks tips over gezonde, plantaardige voeding, laat ik zien wat ik eet en hoe ik zelf een gezonde leefstijl inpas in mijn leven. Ook deel ik recepten en organiseer ik regelmatig mooie winacties met producten waar ik enthousiast over ben. Zie ik je daar?

Dit vind je misschien ook leuk