Avondeten Lunch

Heerlijke pasta met zomergroenten en witte bonensaus

Nu de zomer langzaamaan op zijn einde loopt probeer ik het zomergevoel vaak nog even vast te houden met de gerechten die ik maak. Smoothies, salades, koude soepen; heerlijk om nog even terug te denken aan de mooie zomer die achter ons ligt.

Deze pasta geeft me ook dat zomergevoel, al is het alleen maar door de heerlijk fris groene kleur van de groenten. Hij bevat lekker veel vezels (goed voor je microbioom!) en staat in een handomdraai op tafel. En uiteraard is hij volledig plantaardig en gezond!

Ingrediënten (2 personen)

1 ui, gesnipperd

1 bosui, in ringetjes

1 teen knoflook, geplet en fijngesneden

6 groene asperges, in stukken

100 gram erwtjes (vers of diepvries)

100 gram edamame

200 gram volkoren pasta

240 gram witte bonen (pot of zelf geweekt en gekookt)

100 ml sojamelk ongezoet

Snuf gedroogde rozemarijn

1/2 theelepel gedroogde tijm

1/2 theelepel kurkumapoeder

2 eetlepels edelgistvlokken

Verse zwarte peper

Bereiding

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

Meng met een staafmixer of in een keukenmachine de ingrediënten van witte bonen t/m zwarte peper. Verwarm de saus daarna een beetje in de magnetron of een pannetje.

Fruit de ui aan in wat water, ongeveer 5 minuten. Voeg de bosui toe en fruit 2 minuten mee. Voeg vervolgens de knoflook en asperges toe. Na 5 minuten kunnen de erwtjes en edamame worden toegevoegd en 3 minuten meegebakken.

Serveer de pasta met de groene groenten en maak af met de saus.

Eet smakelijk!

Volg je me al op Facebook of Instagram? Daar deel ik dagelijks tips over gezonde, plantaardige voeding, laat ik zien wat ik eet en hoe ik zelf een gezonde leefstijl inpas in mijn leven. Ook deel ik recepten en organiseer ik regelmatig mooie winacties met producten waar ik enthousiast over ben. Zie ik je daar?

Dit vind je misschien ook leuk