Ontbijt

Vegan boekweit chia cashew smoothiebowl

Deze bowl maak ik in de zomer graag als ontbijt. Heerlijk romig, echt smullen! Je moet er even aan denken om de avond van tevoren de boekweit en cashewnoten te weken te zetten, maar ik beloof je, als je daar aan denkt heb je de volgende dag een hemels ontbijtje. De courgette proef je niet, maar geeft je wel direct in de ochtend al de voordelen van extra groenten. I love veggies for breakfast!

Je maakt deze bowl zo:

Ingrediënten (per persoon)

4 eetlepels boekweitkorrels

1 eetlepel chiazaden

20 gram cashewnoten

Stuk courgette (ongeveer 80 gram)

1 banaan

150-200 ml sojamelk

Snuf kaneel

Bereiding

Zet de boekweitkorrels samen met de cashewnoten de avond van tevoren te weken in ruim water. Giet de volgende ochtend af en spoel na. Doe ze met de rest van de ingrediënten in een blender en blend tot een romige pap. De hoeveelheid sojamelk die je toevoegt hangt af van hoe dik je de pap wilt hebben. Giet in een kom en garneer met een bessensoort en extra toppings die je lekker vindt. Ik gebruikte hier aardbeien en hennepzaden. Eet smakelijk!

Volg je me al op Facebook of Instagram? Daar deel ik dagelijks tips over gezonde, plantaardige voeding, laat ik zien wat ik eet en hoe ik zelf een gezonde leefstijl inpas in mijn leven. Ook deel ik recepten en organiseer ik regelmatig mooie winacties met producten waar ik enthousiast over ben. Zie ik je daar?

Dit vind je misschien ook leuk