Avondeten Recepten

Recept: hele gebakken bloemkool

Deze in zijn geheel gebakken bloemkool ziet er prachtig uit en smaakt heerlijk. Een mooi gerecht om te serveren wanneer je eters krijgt. En toch niet lastig om te maken. Je kunt de marinade alvast voorbereiden en de bloemkool vooraf stomen. Dan zet je hem op het laatst in de oven.

Ingrediënten

1 hele bloemkool

1/2 theelepel kurkuma

Verse zwarte peper

1/2 theelepel komijnpoeder

1/4 theelepel chilipoeder

2 eetlepels edelgistvlokken

1/2 theelepel paprikapoeder

1 theelepel knoflookpoeder

Sap van 1 limoen

1 eetlepel misopasta

2 eetlepels tahin

Bereiding

Was de bloemkool en verwijder de bladeren en de stronk (gebruik deze voor soep, zie mijn recept daarvoor!). Stoom de hele bloemkool 10 minuten in een stoomoven of in een pan met stoommandje. Maak intussen de marinade door de overige ingrediënten te mengen. Laat de bloemkool wat afkoelen en smeer hem dan in zijn geheel in met de marinade. Verwarm de oven op 190 graden. Zet de bloemkool (in een ovenschaal) 20-30 minuten in het midden van de warme oven. Let op dat hij niet verbrandt! De kooktijd is afhankelijk van de grootte van je bloemkool, prik er tussendoor een keer in (met een houten sateprikker) om te kijken of het midden al zacht is. Als je hem nog een mooi korstje wilt geven kun je op het laatst de oven nog even op de grilstand zetten.

Mocht je trouwens geen stoom mogelijkheid hebben dan kun je de bloemkool ook alleen in de oven bakken. 20-30 minuten, afgedekt met folie, en daarna nog 10 minuten zonder folie.

Eet smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk