Ter afwisseling van de havermout– of boekweitpap eet ik regelmatig pap van amaranth. Amaranth is een pseudo graan: het is niet echt een graan, maar wordt wel zo gebruikt, en heeft vergelijkbare eigenschappen. Het bevat veel vezels, eiwit en voedingsstoffen zoals magnesium en ijzer. Het is rijk aan antioxidanten en kan helpen chronische ontsteking te verminderen. En het is glutenvrij en kan dus gebruikt worden wanneer je gevoelig of allergisch bent voor gluten. Je koopt amaranth bij de natuurvoedingswinkel of online. 

Ik maak graag pap van amaranth, die ik eet als ontbijt of soms als dessert. Heerlijk! 

Zo maak je deze pap:

Ingrediënten (1p)

70 gram amaranth

200 ml plantaardige melk (ik gebruik sojamelk)

1 banaan, in stukjes

1/2 theelepel kaneel

Snuf vanillepoeder 

Bereiding

Doe alle ingrediënten in een pannetje en breng aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes doorkoken. Klop daarna de banaan er door, zodat het een romige en lekker zoete pap wordt. Serveer met vers fruit en lijnzaad of chiazaad, voor de omega 3 vetzuren. Eet smakelijk!

Volg je me al op Facebook of Instagram? Daar deel ik dagelijks tips over gezonde, plantaardige voeding, laat ik zien wat ik eet en hoe ik zelf een gezonde leefstijl inpas in mijn leven. Ook deel ik recepten en organiseer ik regelmatig mooie winacties met producten waar ik enthousiast over ben. Zie ik je daar?

Dit vind je misschien ook leuk