Ontbijt Recepten

Recept: romige havermoutpap

Mijn favoriete ontbijt en super simpel!

Meng ‘s avonds 50 gram havermout per persoon met een plantaardige melk van je keuze. Ik gebruik ongezoete sojamelk met extra calcium van Provamel, wat ik de lekkerste en gezondste vind. Zorg ervoor dat de havervlokken ruim onder het vocht staan en zet weg in de koelkast. 

De volgende dag giet je het mengsel in een pannetje met per persoon 1 rijpe banaan. Laat rustig koken (pas op dat het niet aanbrandt) en klop de banaan wanneer hij zacht geworden is door de pap. Echt even goed doorkloppen met een garde, daar wordt de pap super romig van! Voeg eventueel nog wat sojamelk toe om de consistentie van je voorkeur te bereiken.

Dien op met blauwe bessen, bramen of frambozen (heerlijk en ontstekingsremmend), kaneel (stabiliseert de bloedsuikerspiegel) en een bron van omega 3 vetzuren, zoals gebroken lijnzaad, chiazaad of hennepzaad. 

Deze pap is heerlijk zoet doordat je de havervlokken laat weken en banaan toevoegt. Geen toegevoegde suikers nodig!

 

Volg je me al op Facebook of Instagram? Daar deel ik dagelijks tips over gezonde, plantaardige voeding, laat ik zien wat ik eet en hoe ik zelf een gezonde leefstijl inpas in mijn leven. Ook deel ik recepten en organiseer ik regelmatig mooie winacties met producten waar ik enthousiast over ben. Zie ik je daar?

Dit vind je misschien ook leuk