Avondeten Lunch Recepten

Plantaardige buddha bowl

Een buddha bowl is een makkelijke manier om een gezonde en lekkere maaltijd te maken.

Deze heb ik gemaakt met quinoa, gegrilde wortel, tomaat, komkommer, avocado, zoete aardappel, gegrilde tofu, zelfgemaakte hummus, koriander en broccolikiemen.
🌱
Je kunt zo’n heerlijke bowl simpelweg samenstellen door complexe koolhydraten (zilvervliesrijst, quinoa, parelgerst, gierst, bulgur of boekweit) te combineren met verschillende groenten en een eiwit, zoals sojabonen, tofu, gegrilde kikkererwten of linzen.
🌱
De tofu heb ik 10 minuten gemarineerd in een mengsel van sojasaus, sambal, kurkuma en komijnpoeder en daarna 20 minuten gebakken in de airfryer op 180 graden. Tussendoor een paar keer omscheppen. De buitenkant wordt lekker knapperig terwijl de binnenkant nog zacht is. Heerlijk! 😋

Dit vind je misschien ook leuk