Super simpel plantaardig lunch- of ontbijtgerecht!
🌱
Meestal ben ik best goed voorbereid wat mijn maaltijden betreft. Ik houd van “preppen” en maak 2 tot 3 keer in de week een grotere hoeveelheid van verschillende gezonde gerechten die ik snel kan combineren tot een lekkere lunch. Maar ik ben ook maar mens en word ook wel eens verrast door een praktisch lege koelkast 😄. Dan maak ik deze snelle salade, die ik eet met een cracker of geroosterde volkoren boterham. Kop soep er bij en in 10 minuten heb je een heerlijke lunch op tafel!
🌱
Ik zorg er voor dat ik altijd potten kikkererwten en bonen in huis heb, net als verse kruiden (op de vensterbank en in de zomer in bakken buiten), zoals peterselie, basilicum en bieslook.
🌱
Laat een pot witte bonen uitlekken, spoel de bonen af en prak ze half fijn met een vork. Voeg fijngesneden kruiden toe, peper, (kruiden)zout, kurkuma, knoflookpoeder, komijnpoeder en voor de pit een beetje chilipoeder. Als je nog rucola of spinazie in huis hebt (heb ik in de zomer altijd buiten in m’n moestuinbakken staan; vooral rucola is super easy!) kun je deze ook fijn snijden en toevoegen.
🌱
Serveer op een cracker van volkoren roggemeel (zonder verdere toevoegingen) en voilà, een heerlijke lunch!
🌱
Vol met eiwitten, vezels en de talloze goede stofjes in groenten en kruiden 💪

Dit vind je misschien ook leuk