Afvallen Onbewerkte plantaardige voeding

Een goede voorbereiding is het halve werk!

Maak het jezelf gemakkelijk en zorg voor een goede voorbereiding!
🌱
Sinds ik een paar keer per week m’n maaltijden voorbereid merk ik dat het veel gemakkelijker is om me te houden aan het onbewerkt plantaardige eetpatroon waar ik me zo goed bij voel. Ik pak minder snel naar een ongezonde optie, bestel zelden nog take-out en ervaar veel meer rust en een betere gezondheid!
🌱
“Preppen” noemen ze het in de VS, wat niets anders is dan voorbereiden. Er zijn verschillende manieren van preppen. Je kunt bijvoorbeeld elke avond je maaltijden van de volgende dag voorbereiden, of een paar keer per week een grotere hoeveelheid maken van voedingsmiddelen waar je vervolgens snel een maaltijd van samenstelt. Voor mij is het een combinatie van die 2.
🌱
2 keer per week maak ik een grote pan soep met verschillende groenten en kruiden. Die bewaar ik in glazen flessen, deels in de koelkast en een deel vries ik in. Op deze manier heb ik voorafgaand aan iedere lunch en avondmaaltijd een gezonde kop soep, waardoor ik de ergste trek kan stillen en ook nog eens minder eet tijdens de maaltijd (wetenschappelijk aangetoond!).
🌱
Daarnaast stoom ik aardappelen, om op een later moment in de airfryer op te bakken, gril ik groenten voor door salades of een buddha bowl, maak ik een dressing en een saus (meestal vegan kaassaus, zooo lekker!), kook ik een graan en bereid ik een eiwit (bonen, tempé of bv gegrilde pompoenpitten). Ik ben er 2 keer per week zo’n anderhalf uur aan kwijt. Ik doe het met aandacht en geniet van de geuren en kleuren. Heel mindful! En makkelijk, want hiermee maak je later in de week, wanneer je druk en moe bent, in een handomdraai een gezonde maaltijd.
🌱
Wanneer ik een 1-pansgerecht maak zoals curry, nasi of een stoofpotje zorg ik ervoor dat ik minimaal 1 portie te veel maak voor de lunch van de volgende dag (mijn vriend eet liever brood, maar ik vind een opgewarmde curry als lunch heerlijk, zeker wanneer het buiten koud is!). Soms blijft er dan nog een portie over, die ik invries. Eens in de zoveel tijd hebben we een vriezermaaltijd, ook lekker makkelijk!
🌱
Wat doe jij om het jezelf gemakkelijk te maken om gezond te eten? Geniet jij ook van preppen? ❤️

Dit vind je misschien ook leuk