Basis hummus recept! 

Deze hummus kun je als dip gebruiken met wat rauwkost, over groenten gieten (maak hem dan wat dunner), bij een buddha bowl eten of op een gebakken aardappel in de schil doen. Of natuurlijk op een cracker of volkoren boterham eten!

🌱

Ingrediënten

1 blik of pot gekookte kikkererwten, afgespoeld

1 eetlepel tahin (sesampasta)

Sap van een halve citroen

1/2 theelepel kurkumapoeder

1/2 theelepel komijnpoeder 

Snuf chilipoeder

Verse zwarte peper

Scheutje ongezoete sojamelk (of andere plantaardige melk)

Zout naar smaak

🌱

Bereiding

Doe de kikkererwten samen met de tahin, de specerijen en het citroensap in een blender of keukenmachine. Pulse een paar keer totdat eea een brei wordt. Voeg als het te droog is wat sojamelk toe. Maak de hummus zo dun als je zelf fijn vindt. Breng op smaak met zout.

🌱

Sommige soorten kikkererwten in pot of blik zijn nog erg hard (die van Jumbo bijvoorbeeld). Die kook ik eerst nog 10 minuten op een zacht vuurtje, zodat je een lekkere smeuïge hummus krijgt.

🌱

Voor variaties kun je een keer spinazie, rucola of andere verse kruiden of bladgroenten toevoegen. Basilicum is bijvoorbeeld erg lekker. Gewoon wat blaadjes toevoegen en meepureren. Spinazie is minder sterk van smaak, daarvan kun je een handje toevoegen. Heb je meteen al het goede van groene bladgroenten binnen!

🌱

Omdat hij geen olie bevat is deze hummus ontstekingsremmend en super gezond. Een stuk gezonder dan kant en klare hummus uit de winkel, waar vaak ook nog allerlei houdbaarheidsstoffen in zitten. 

🌱

Je kunt hem in een afgesloten pot in de koelkast tot 5 dagen bewaren.

🌱

Eet smakelijk! 💚

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord