Dit gerecht is echt een van onze favorieten in de winter! Een heerlijk warm ontbijt dat je simpel maakt met een restje rijst. Ik kook vaak ’s avonds wat meer rijst, zodat we de volgende dag deze heerlijke rijstepap kunnen maken. Maar als dessert of tussendoortje is hij ook heerlijk!
Ingrediënten (3 personen)
Rijstepap
300 gram gekookte zilvervliesrijst
250 ml plantaardige melk
2 kleine bananen
1/4 theelepel kaneel
Snuf nootmuskaat
Snuf zout
Rasp van 1 citroen
Gebakken peer
2 peren, in blokjes gesneden (klokhuis verwijderd, schillen hoeft niet)
2 eetlepels citroensap
1/2 theelepel kaneel of koekkruiden
Bereiding
Prak de bananen en doe alle ingrediënten voor de rijstepap in een pannetje. Verwarm totdat alles lekker warm is en je een papachtige structuur krijgt.
Bak in een ander pannetje de stukjes peer in het citroensap, met kaneel of koekkruiden.
Schenk de pap in een schaaltje en schenk er de gebakken peer over.
Als variatie kun je nog wat cacao door de pap roeren. Of ander fruit nemen dan peer, zoals appel, of in de zomer gebakken nectarine, ook heerlijk!
Heb jij wel eens zelf rijstepap gemaakt? Met dit recept super simpel! Eet smakelijk!