Ontbijt Tussendoortjes, desserts en snacks

Recept: romige rijstepap met gebakken peer

Dit gerecht is echt een van onze favorieten in de winter! Een heerlijk warm ontbijt dat je simpel maakt met een restje rijst. Ik kook vaak ’s avonds wat meer rijst, zodat we de volgende dag deze heerlijke rijstepap kunnen maken. Maar als dessert of tussendoortje is hij ook heerlijk!

Ingrediënten (3 personen)

Rijstepap

300 gram gekookte zilvervliesrijst

250 ml plantaardige melk

2 kleine bananen

1/4 theelepel kaneel

Snuf nootmuskaat

Snuf zout

Rasp van 1 citroen

Gebakken peer

2 peren, in blokjes gesneden (klokhuis verwijderd, schillen hoeft niet)

2 eetlepels citroensap

1/2 theelepel kaneel of koekkruiden

Bereiding

Prak de bananen en doe alle ingrediënten voor de  rijstepap in een pannetje. Verwarm totdat alles lekker warm is en je een papachtige structuur krijgt.

Bak in een ander pannetje de stukjes peer in het citroensap, met kaneel of koekkruiden.

Schenk de pap in een schaaltje en schenk er de gebakken peer over.

Als variatie kun je nog wat cacao door de pap roeren. Of ander fruit nemen dan peer, zoals appel, of in de zomer gebakken nectarine, ook heerlijk!

Heb jij wel eens zelf rijstepap gemaakt? Met dit recept super simpel! Eet smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk