Deze appeltaart is een heerlijk en gezond alternatief voor de klassieke appeltaart. Hij bevat geen suiker (maar is wel lekker zoet door het fruit; gebruik dus een zoete appelsoort en een super rijpe banaan!) en is uiteraard volledig plantaardig. Ik gebruik gemalen gierst in dit recept, wat een hartige bite geeft aan de taart. Het is een glutenvrij graan, dat veel eiwit, vezels en antioxidanten bevat. Geniet van deze taart bij de koffie, of als dessert, met een flinke schep sojakwark of een bol nicecream!

Ingrediënten:

450 gram appelstukjes (ongeveer 5 appels schillen en in kleine blokjes snijden)

350 gram ongezoete appelmoes (1 potje)

1 gepureerde rijpe banaan

6 eetlepels fijngemalen lijnzaad

180 gram havermout

100 gram fijngemalen gierst (evt te vervangen door 45 gram fijngemalen havermout)

1 eetlepel koekkruiden

Snuf nootmuskaat

Snuf zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng alle ingrediënten en doe ze in een vierkant bakblik dat je hebt bekleed met bakpapier. Zet het mengsel 30 minuten in de oven. Laat de taart afkoelen om hem goed te kunnen snijden. Smakelijk! 💚

Houd jij ook zo van taartjes waarvan je niet meteen in slaap valt door de snelle suikers? 😄

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord