Dit heerlijke weer vraagt om koude gerechten, en vooral: ijs! Dit bananenijs is een heerlijk en gezond dessert, met maar 1 ingrediënt! In de VS noemen ze dit dessert ook wel “nicecream”. Je kunt er eindeloos mee variëren, hierbij een basis recept.

🌱

Ingrediënt (2 personen):

3 bevroren bananen (super rijpe bananen, in plakjes gesneden en ingevroren)

🌱

Bereiding:

Doe de bananenstukjes in een blender of keukenmachine. Een blender werkt het beste voor een heerlijk glad ijs. Laat de stukjes 5-8 minuten (afhankelijk van de grootte van de stukjes) ontdooien en blend ze dan tot een romig ijs. Zo simpel is het! Geen andere ingrediënten nodig. Je ziet vaak dat dit ijs gemaakt wordt met toevoeging van wat plantaardige melk, maar mijn ervaring is dat het ijs dan te dun wordt.

🌱

Variaties:

  • Aardbeienijs: voeg een handje bevroren aardbeien toe (direct met de bananen)
  • Blauwe bessen ijs: voeg een handje bevroren blauwe bessen toe (direct met de bananen)
  • Chocolade ijs: voeg een halve theelepel rauw cacaopoeder toe, nadat je de bananen tot ijs hebt gemalen. Blend nog even kort.
  • Matcha ijs: voeg naar smaak wat matchapoeder toe (na het blenden, net als bij de cacao). Ik gebruik een halve theelepel. 
  • Vanille-ijs: voeg een scheutje vanille extract toe, na het blenden van de bananen.

🌱

Je kunt allerlei toppings gebruiken om het ijs te pimpen, hoewel ik de simpele versie met alleen banaan ook al heerlijk vind. Soms strooi ik er wel eens cacaonibs over, of wat kaneel.

🌱

Dit ijs kun je zelfs als ontbijt eten, met zelfgemaakte muesli en zaden of pitten. Geniet! ☀️

Houd jij ook zo van nicecream? 💚

Dit vind je misschien ook leuk