Ontbijt

Vegan bircher müesli!

Nu de zomer weer in aantocht is heb ik steeds vaker zin in een koud ontbijtje. Smoothies, sojayoghurt met fruit en allerlei toppings, en deze heerlijke overnight geweekte zelfgemaakte müesli. In Duitsland noemen ze dit Bircher müesli. Ik heb er natuurlijk mijn eigen gezonde, plantaardige versie van ontwikkeld in de loop van de tijd en deel deze graag met jullie! 

 

Ingrediënten (pp)

250 gram sojayoghurt

4 eetlepels boekweitvlokken

1 eetlepel gojibessen

1 eetlepel chiazaden (gemalen)

1/2 theelepel kaneel

Mespuntje gember

1/2 wortel, geraspt (klein handje)

Kneepje citroensap 

2 dadels in stukjes 

 

Bereiding

Meng alle ingrediënten en zet minimaal een uur weg. Zo simpel is het! 😄 Ik maak dit vaak ‘s avonds en voeg er dan ‘s ochtends nog een beetje sojamelk aan toe om het wat dunner te maken.

Smakelijk!

 

Wist jij dat je chiazaden het beste kunt malen, voor een optimale opname van de omega 3 vetzuren?

En volg je me al op Facebook of Instagram? Daar deel ik dagelijks tips over gezonde, plantaardige voeding, laat ik zien wat ik eet en hoe ik zelf een gezonde leefstijl inpas in mijn leven. Ook deel ik recepten en organiseer ik regelmatig mooie winacties met producten waar ik enthousiast over ben. Zie ik je daar?

Dit vind je misschien ook leuk