Pastinaak is een vezelrijke wortel met een hartige smaak. Vol met oa vitamine C, vitamine K en foliumzuur. Goed voor de weerstand en goed voor je microbioom! Deze soep is lekker zoet door de appel en gekruid door de kerrie; een heerlijke combinatie, al zeg ik het zelf!
Ingrediënten (4p)
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, gesnipperd
3 pastinaken, in blokjes (ongeveer 500 gram)
1 appel, klokhuis verwijderd, in blokjes gesneden (ongeschild)
1 eetlepel misopasta
1 bouillonblokje (of zout naar smaak)
Ongeveer 1 liter water
1 eetlepel kerriepoeder
Verse zwarte peper
Het kerriepoeder kun je ook vervangen door:
1/2 theelepel kurkumapoeder
1/2 theelepel komijnpoeder
1/4 theelepel gemberpoeder
1/4 theelepel korianderpoeder
1/4 theelepel fenegriekpoeder
1/4 theelepel mosterdzaad
Snuf chilipoeder
Bereiding
Fruit de ui aan in wat water. Voeg wanneer de uien bruin kleuren de pastinaakblokjes, knoflook en appel toe. Bak een paar minuten. Voeg dan het water toe en de overige ingrediënten. Laat ongeveer 20 minuten koken, totdat de pastinaakblokjes gaar zijn. Pureer in een blender (geeft een heerlijk romige soep!) of met een staafmixer. Serveer met wat groene bladgroenten zoals fijngesneden boerenkool of spinazie. Smakelijk!