Muhammara is een spread uit het Midden-Oosten, die oorspronkelijk gemaakt wordt met paprika’s die je langzaam gaart in de oven en granaatappelstroop. Heerlijk, maar vaak erg bewerkelijk. Daarom heb ik deze snelle versie voor je ontwikkeld, die in een handomdraai op tafel staat. Zonder iets van de heerlijke smaak te verliezen! Je kunt hem op brood of crackers eten, of gebruiken als dip bij de borrel.
Ingrediënten (voor ongeveer 6x broodbeleg):
1 pot geroosterde paprika’s (350 gram), goed uitgelekt
75 gram walnoten
1 teen knoflook
1 eetlepel tomatenpuree
Sap van een halve citroen
Scheutje balsamico azijn
1/2 theelepel kurkumapoeder
1 theelepel komijnpoeder
Snuf cayennepeper
Zwarte peper en zout naar smaak
Granaatappelpitjes
Bereiding:
Meng alle ingrediënten, behalve de granaatappelpitjes, in een keukenmachine, met de “pulse” knop, waardoor het nog een beetje grof blijft. Mocht het mengsel te nat zijn (hangt van je paprika’s af) dan kun je er nog wat havermout aan toevoegen. Garneer met de granaatappelpitjes.
Houd jij ook zo van snelle, maar heerlijke gerechten?