Dit is een heerlijk gerecht, dat ik graag in het weekend als ontbijt maak. Fijn om de dag te beginnen met groenten! Het is snel klaar en de ingrediënten heb ik altijd wel in huis. Dat maakt het ook tot een super snelle en voedzame lunch. Dan serveer ik er een snee vers volkoren brood bij. Ik eet het ook wel eens als avondmaaltijd, in combinatie met in de airfryer gebakken aardappeltjes. Love all day breakfast!
Ingrediënten (voor 2 personen)
2 uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, zeer fijn gesnipperd
1 pot kikkererwten van 350 gram, uitgelekt en afgespoeld
1/2 theelepel kurkumapoeder
Verse zwarte peper
1/4 theelepel zout
Mespunt chilivlokken
2 flinke handen spinazie of andere groene bladgroenten
Klein handje gehakte verse kruiden (mengsel van koriander en peterselie vind ik bv heerlijk)
Bereiding
Fruit de uien aan in wat water. Stamp intussen de kikkererwten met de kruiden (kurkuma, peper, zout en chilivlokken). Gebruik hiervoor een aardappelstamper. Met een vork lukt het ook. Ze hoeven niet helemaal fijn, gewoon wat kneuzen. Voeg dit mengsel toe aan de pan wanneer je uien bruin worden. Voeg de knoflook toe. Laat eea een paar minuten doorbakken.
Verdeel de spinazie over de borden. Voeg het kikkererwtenmengsel toe en top af met de verse kruiden en kiemen. Wat avocado en cherrytomaatjes er bij is ook heerlijk.
Houd jij ook zo van de veelzijdigheid van kikkererwten? Eet smakelijk!