Avondeten

Recept: plantaardige pompoen parelgerst risotto

Sinds ik heb ontdekt dat je met groentepuree een heerlijke risotto kunt maken zonder kaas of kaasvervangers experimenteer ik regelmatig met nieuwe smaken en texturen. Parelgerst vind ik een goed alternatief voor rijst. Het houdt een beetje een bite en smaakt lekker hartig. Pompoen maakt deze risotto heerlijk romig en ietwat zoet. Wist je dat pompoen veel bètacaroteen bevat, dat goed is voor je weerstand? 

Ingrediënten (3-4 personen)

2 uien, gesnipperd

4 tenen knoflook, fijngesneden

300 gram parelgerst

350 gram pompoenpuree (maak deze door pompoenblokjes 20 minuten te stomen en daarna in de blender te pureren met een beetje sojamelk)

750 ml bouillon of water met 1 eetlepel misopasta

1,5 theelepel gedroogde tijm

1 theelepel gedroogde rozemarijn

0,5 theelepel kurkumapoeder

Sap van een halve citroen

Handje pompoenpitten

Versgemalen zwarte peper

Bereiding

Fruit de uien aan in wat water. Voeg na 5 minuten de parelgerst toe en laat een minuutje meebakken. Voeg dan de knoflook en de kruiden toe en beetje bij beetje de bouillon (of het water met de misopasta), net als bij risotto. Laat het vocht steeds verdampen en voeg dan weer wat toe. Doe dit totdat de parelgerst gaar is (meestal ongeveer een uur). Voeg de pompoenpuree, het citroensap en peper naar smaak toe en verwarm nog even kort. Dien op met de pompoenpitten en gestoomde groenten zoals broccoli. Eet smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk