In de winter vinden wij het heerlijk om warme ontbijtjes te eten. Haver blijft wel onze favoriet en deze gebakken havermout is heerlijk ter afwisseling van de basis havermoutpap. Heerlijk op een luie weekenddag! Je kunt de ingrediënten ook ’s avonds voorbereiden. Voeg de volgende ochtend de bessen toe en zet in de oven. Zo is het ook door de week een gemakkelijk ontbijt! Het is uiteraard een onbewerkt plantaardig gerecht, waar wij soms zelfs als dessert of tussendoortje van genieten!
Ingrediënten (2 personen)
100 gram havermout
2 eetlepels lijnzaad, gemalen
1 eetlepel hennepzaad
1/2 theelepel kaneel
1/2 theelepel koekkruiden
1 theelepel bakpoeder
Mespunt vanille
2 middelgrote bananen (200 gram)
100 ml plantaardige melk (ik gebruik sojamelk)
2 eetlepels tahin
80 gram bevroren blauwe bessen
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng de droge ingrediënten (havermout, lijnzaad, hennepzaad, kaneel, koekkruiden, bakpoeder, vanille) in een kom. Mix de natte ingrediënten (banaan, melk, tahin) in een keukenmachine of met de staafmixer. Meng nat en droog en voeg de blauwe bessen toe. Verdeel over 2 ovenschaaltjes en zet 20-25 minuten in de oven.
Serveer met vers fruit en plantaardige yoghurt of kwark. Eet smakelijk!