Tussendoortjes, desserts en snacks

Gezonde chocolade mousse

Vroeger was ik dol op chocolademousse. En hoewel je die inmiddels ook wel in plantaardige vorm kunt krijgen is daar vaak veel suiker aan toegevoegd, wat het niet echt tot een gezonde keuze maakt.

Toen ik laatst na het avondeten ineens erg veel trek had in een toetje keek ik dan ook eens rond in mijn keuken met welke ingrediënten ik een chocolademousse kon maken zodat hij wel gezond is, en toch lekker. En dat is gelukt! De toevoeging van de gezonde vetten uit de avocado zorgde er ook nog eens voor dat ik me direct verzadigd voelde. Kortom, een heerlijk en toch gezond toetje of tussendoortje.

Hoe maak je deze gezonde vegan chocolademousse?

Ingrediënten (1-2 pers)

1 rijpe banaan

1 zachte avocado

1 eetlepel (rauwe) cacaopoeder

1/2 theelepel koekkruiden (optioneel)

1/4 theelepel vanillepoeder (optioneel)

1 eetlepel dadelstroop (optioneel)

Snufje zout (neem kaliumzout als je een hoge bloeddruk hebt, of laat het weg)

Bereiding

Meng alle ingrediënten met behulp van een staafmixer of in een keukenmachine. Dien op met bessen en cacaonibs. Ik gebruik ’s avonds graag gojibessen, omdat die je ook nog eens helpen om in slaap te vallen. Ze bevatten namelijk tryptofaan, een voorloper van melatonine. Meer lezen over hoe je je slaap kunt beïnvloeden met behulp van je dieet?

 

Volg je me al op Facebook of Instagram? Daar deel ik dagelijks tips over gezonde, plantaardige voeding, laat ik zien wat ik eet en hoe ik zelf een gezonde leefstijl inpas in mijn leven. Ook deel ik recepten en organiseer ik regelmatig mooie winacties met producten waar ik enthousiast over ben. Zie ik je daar?

Dit vind je misschien ook leuk