Lunch Recepten Tussendoortjes, desserts en snacks

Recept: snelle, maar heerlijke doperwten spread

Ik ben normaliter een enorme “prepper”. Ik plan mijn maaltijden voor een paar dagen vooruit, zodat ik het mezelf gemakkelijk maak om gezond (en lekker!) te eten. Maar deze week merkte ik dat ik ineens zin had om te experimenteren met nieuwe smaken en gerechten. Ik blijf fan van snel en gemakkelijk, zeker met dit mooie weer; dan sta ik liever niet uren in de keuken. Zo ontstond het idee voor deze dopererwtenspread, als afwisseling voor mijn standaard hummusdip. En ik vond hem heerlijk, dus deel hem graag met jullie!

Ingrediënten:

Pot doperwtjes, uitgelekt en afgespoeld

1/2 theelepel tahin

Sap van een halve citroen

1/4 theelepel zout

Verse zwarte peper

1/2 theelepel komijnpoeder

1/2 theelepel kurkumapoeder

1/2 theelepel knoflookpoeder

Sojamelk

Klein handje verse basilicum (de blaadjes)

Bereiding

Doe alles in een mengkom of hoge beker en pureer met de staafmixer. Begin met 2 eetlepels sojamelk en voeg zo nodig meer toe, afhankelijk van de consistentie die je lekker vindt.

Smeer de spread op een volkoren boterham of cracker, gebruik hem als dip voor rauwkost, of neem een flinke schep bij je buddha bowl. Op een gepofte aardappel is hij ook heerlijk!

Smakelijk! 💚

Dit vind je misschien ook leuk