Ik vond ratatouille altijd zo’n saai gerecht. Totdat ik een keer heerlijke Kalamata olijven over had van onze zaterdag borrel en deze door de ratatouille roerde. En er meer pit aan toevoegde met wat chilipeper. Wat een andere smaak ineens! Dit gerecht eten we sindsdien bijna wekelijks wel een keer. En weet je wat ook een leuke tip is? Als je hem de volgende dag met wat water en misopasta (of bouillon) pureert heb je een voortreffelijke soep!
Ingrediënten voor een flinke pan (4-6 personen)
2 uien, gesnipperd
2 tenen knoflook
1 paprika
1 zoete puntpaprika
1 courgette
1 aubergine
8 trostomaten
200 gram bruine linzen
1 theelepel zout
350 ml water
100 gram tomatenpuree
Handvol Kalamata olijven, ontpit (ongeveer 20 stuks)
1 theelepel tijm
1 theelepel oregano
1/2 theelepel rozemarijn
1/2 theelepel kurkuma
1/4 theelepel chilipeper
Verse zwarte peper
Bereiding
Fruit de uien aan in wat water totdat ze beginnen te kleuren. Snijd alle groenten in kleine blokjes en voeg toe, samen met de knoflook (even 10 minuten laten liggen op de plank zodat de gezonde stoffen vrijkomen!) en de kruiden. Bak 10 minuten, voeg zo nodig wat water toe wanneer het te droog wordt. Voeg dan de tomatenpuree, linzen, olijven en het water toe. Roer goed door en laat 30 minuten sudderen. Serveer met zilvervliesrijst, bulgur of volkoren couscous. Smakelijk!
Ik gebruik hiervoor graag de Kalamata olijven van Koro. Die zijn echt heerlijk! Op mijn Instagram pagina vind je onder de highlight “korting” een kortingscode voor 5% korting op hun hele assortiment. Ze verkopen heerlijke biologische producten in bulk. Ik ben fan!
Volg je me al op Facebook of Instagram? Daar deel ik dagelijks tips over gezonde, plantaardige voeding, laat ik zien wat ik eet en hoe ik zelf een gezonde leefstijl inpas in mijn leven. Ook deel ik recepten en organiseer ik regelmatig mooie winacties met producten waar ik enthousiast over ben. Zie ik je daar?