Deze muffins eten wij graag in het najaar, wanneer pompoenen weer volop verkrijgbaar zijn. Pompoen bevat veel bètacaroteen, een stof die je wel kunt gebruiken voor je weerstand zo richting de winter! Deze muffins zijn uiteraard geheel plantaardig, bevatten geen olie en suiker, en zijn heerlijk als snack of ontbijt.
Ingrediënten
180 gram havermeel (havermout tot meel gemalen in bv een koffiemolentje)
80 gram havermout
1 volle theelepel bakpoeder
1 theelepel baksoda
2 theelepels kaneel
1/2 theelepel gemberpoeder
1/4 theelepel nootmuskaat
Snuf zout
200 gram pompoenpuree (een halve kleine oranje pompoen in blokjes 45 min in de oven op 175 graden, daarna pureren met een beetje water)
250 ml plantaardige melk
125 gram geraspte appel (1 appel raspen, zonder klokhuis, met schil)
1 eetlepel appelciderazijn
2 kleine bananen (ongeveer 200 gram)
50 ml (zelfgemaakte, zie mijn eerdere post!) dadelstroop
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng de droge ingrediënten (alles t/m zout) in een kom. Meng in een blender de natte ingrediënten min de appelrasp. Voeg dan alles samen en roer even door (niet te lang, anders zakken je muffins in!). Schep het mengsel in 12 muffinbakjes. Zet 25 minuten in de oven. Laat de muffins goed afkoelen voordat je ze uit de papiertjes haalt. Eet smakelijk!
Ben jij ook zo dol op pompoengerechten in het najaar?