Reizen

Vegan in Genève: mijn tips voor een paar dagen in deze prachtige stad!

Ik was laatst een paar dagen in Genève, op de terugweg van een roadtrip naar Italië. En wat heb ik daar genoten! Het is echt een prachtige stad, die voor ieder wat wils heeft. Mooie straten met prachtige winkels, heerlijke restaurantjes, leuke wijkjes, mooie terrasjes en een heerlijk meer.

Omdat ik graag anderen help om leuke nieuwe bestemmingen te ontdekken deel ik hierbij graag mijn tips voor Genève:

 • Slenter door de oude stad, met z’n smalle straatjes en mooie kathedraal. Laat je verrassen, ontdek kleine boetiekjes en plof eens neer op een leuk terrasje. Als je de terrassen te duur vindt (Genève is geen goedkope stad, ik dronk er de duurste koffie ooit, bijna 8 euro voor een latte bij de Starbucks…!): in de zomer vind je overal fonteintjes waar je kunt drinken, of je flesje vullen. En loop dan naar de langste bank van Europa, langs de Mur des Réformateurs, waar je lekker even uit kunt rusten en mensen kijken. Je hebt er ook een leuk uitzicht over de stad.
 • Neem voor een paar euro de watertaxi naar de andere kant van het meer; zo hoef je geen dure rondvaart te boeken! Het meer is natuurlijk een highlight van Genève. Ik wandelde langs de Rhone, met zijn heldere water en nam de watertaxi vanaf Genève Molard naar Paquis. De prijs was inbegrepen bij de transportkaart die ik gratis had gekregen in mijn hotel. Vervolgens ging ik vanaf Paquis naar de haven aan de overkant, waarbij je langs de “jet d’eau” komt. De enorme fontein die je van grote afstand al ziet liggen. Echt een leuk tochtje over het water!
 • Ontdek ook eens de wijk Carouge, met zijn leuke boetiekjes, restaurantjes en terrasjes. Vooral ’s avonds komt de wijk tot leven. In de barretjes spelen bandjes, en de locals zitten nog tot laat op straat te kletsen, eten en drinken. Ik vond de Rue St Joseph en de Place du Marché de Carouge heerlijke plekken om een beetje te slenteren, mensen te kijken en een drankje te drinken op een terras.
 • Ga window shoppen in de chique wijk, met winkels van Prada, Hermes en Gucci… De meeste van die winkels liggen aan de rue du Rhone. Je kijkt je ogen uit!
 • Bezoek een kunstmuseum; er zijn er meerdere in Genève. Ik bezocht het MAMCO, zeer inspirerend! Verder heb je nog veel meer interessante musea in Genève. De volgende keer wil ik zeker naar het museum van het Rode Kruis, en het horlogemuseum van Patek Philippe.
 • Loop op zondagochtend eens over de vlooien- en warenmarkt van Plainpalais, waar de locals hun groenten en fruit komen kopen en je bij een kraampje de meest heerlijke falafel eet. Soms kun je er ook leuke tweedehands items scoren. In ieder geval een leuk sfeertje op zondag morgen.
 • Probeer tickets voor een voorstelling te boeken. Vooral de Victoria Hall heeft een schitterende oude zaal, met een prachtige akoestiek.

Tips wat betreft plantaardige eettentjes in Genève:

 • Café du Gruetli (rue du general Dufour 16). Gerund door een Nederlandse, met veel heerlijke vegan opties en een leuk terras. Ik at er met plantaardig voedingsdeskundige Eline Beumer, die ik heb leren kennen via Insta. Super leuk mens en dikke volgtip als je meer plantaardig wilt eten.
 • Alive (rue des Barques 2): amazing plek om te brunchen, volledig vegan. Relaxte sfeer, leuk interieur, en vlakbij de haven en het meer.
 • Umamido: een noodle bar met meerdere locaties in Genève. Heerlijke ramen, kimchi en vegan appetizers.
 • Luigia: ook meerdere locaties, met heerlijke vegan pizza’s.
 • Black Tap Burgers and Beer (Cr de Rive 6). Vegan burgers, salades en snacks.

Ik verbleef overigens in hotel Ibis Styles Genève Carouge. Een leuk en betaalbaar hotel, met een sneltram halte voor de deur, waardoor je in no time midden in het centrum bent.

Wil je meer tips voor weekend bestemmingen of leuke stops onderweg naar je vakantie bestemming? Kijk dan ook eens bij mijn artikel over vegan in Parijs, een stop in Mannheim en vegan Texel?

En volg je me al op Facebook of Instagram? Daar deel ik dagelijks tips over gezonde, plantaardige voeding, laat ik zien wat ik eet en hoe ik zelf een gezonde leefstijl inpas in mijn leven. Ook deel ik recepten en organiseer ik regelmatig mooie winacties met producten waar ik enthousiast over ben. Zie ik je daar?

Dit vind je misschien ook leuk